Info

Voor pups is bewegen niet zo vanzelfsprekend. Puppygym draagt enerzijds bij aan de lichamelijke ontwikkeling van je pup: balans, coördinatie en lichaamsbesef. Anderzijds komt ook de geestelijke ontwikkeling aan bod en het probleemoplossend vermogen. Het vergroot je pup zijn zelfvertrouwen. Bovendien versterkt het ook zijn vertrouwen in jou als geleider en dus ook jullie connectie.

De lessen puppygym gaan door op privébasis. Zo krijgen jij en je hond alle aandacht en kan je pup in een veilige omgeving op verkenning gaan. Bij deze lessen is er geen druk en moet niets. Jullie gaan samen op pad waarbij je pup het tempo bepaalt waarop hij alles gaat ontdekken, besnuffelen, uitproberen, enz. Het gaat niet om de oefeningen op zich, maar om de leerervaring en de beleving van je pup. Door middel van balanskussens, flessen- of blikjesren, verschillende ondergronden, mikado’s, een ballenbad, opstapjes, plankenparcours, een puppywip, een tunnel, enz. zorgen we voor een ware ontdekkingsreis voor jou en je pup.

Tijdens de lessen bieden we je ook meer inzicht in de lichaamstaal van je puppy. Zo leer je hem nog beter kennen.

Jij en je pup kunnen wekelijks instromen in deze lessen vanaf de leeftijd van 8 weken tot 6 maanden. Je schrijft je per week in.

Een puppygymles duurt 20 min. Het is belangrijk dat pups niet overbevraagd worden. Hun lijfjes zijn nog volop in ontwikkeling en groei en er blijft maar weinig energie over voor training, wandelen en spelen. Naast het aanbieden van de juiste prikkels is voldoende rust onontbeerlijk.

De lessen gaan door op woensdagnamiddag en zaterdagvoormiddag. Inschrijven vooraf is verplicht. Dit kan via de agenda.

Deze lessen zijn een hele goede start voor jou en je pup en een goede aanvulling op de puppycursus en zijn socialisatie.

Kostprijs:  €7/les

Info