Puppycursus

— JE PUP EEN GOEDE START —

“10 Redenen waarom een persoonlijke coaching op maat
van jou en je pup door Hondbewust de juiste keuze is .”

1. Geen enkele pup is hetzelfde. Ook niet wanneer je een pup van hetzelfde ras neemt. Ieder individu heeft zijn eigen persoonlijkheid en kwaliteiten, maar ook zijn eigen uitdagingen. Het opvoeden van de ene pup vraagt dus een andere aanpak dan het opvoeden van de andere. Ook jullie gezin heeft andere gewoonten dan een ander gezin. Daarom is een coaching op maat noodzakelijk.
2. Een goede opvoeding en socialisatie vormen de basis voor het verdere leven van je pup. Wanneer deze basis goed zit, is de kans op probleemgevend gedrag op latere leeftijd enorm klein. Het is dus enorm belangrijk hier goed in te investeren en dit goed aan te pakken. Vaak wordt gedacht: “Ach het zijn maar puppy’s. Dat zijn de makkelijkste.” Maar niets is minder waar. De opvoeding van een puppy is zelfs belangrijker dan de verdere opvoeding van een volwassen honden. Tijdens de puppytijd leg je de basis voor zijn verdere leven. Op 4 maanden zijn zijn hersenen reeds voor 80 % volgroeid en zijn de meeste hersenverbindingen gemaakt. Zijn eerste maanden zijn dus een cruciale periode in zijn leventje.
3. Tijdens een uurtje persoonlijke coaching, krijgen je gezin en je pup ook een vol uur mijn aandacht en tijd. Zo kunnen jullie al jullie vragen en bezorgdheden van dat moment kwijt. Deze zullen veranderen naarmate je pup ouder wordt.
4. Je kan direct aan de slag. Als je dat wenst zelfs nog voor je pupje er is. Je hoeft niet te wachten tot al zijn vaccinaties in orde zijn. Zo heb je direct een goed inzicht in hoe je het best met je pup omgaat tijdens de eerste tijd bij je thuis.
Bij de coaching richt ik me op de opvoeding van en de dagdagelijkse omgang met je pup. Je krijgt o.a. een antwoord op volgende vragen:Hoe maak je je pup zindelijk? Wat is de beste plaats voor zijn bench/mand? Hoe laat je je pup wennen aan de bench? Wat tijdens de eerste nachten? Wat te doen bij puppybijten? Hoe reageer je wanneer je pup iets fout doet? Wat doe je wanneer hij bang is voor de stofzuiger? Hoe pak je de socialisatie aan? Wat doe je wanneer je pup trekt aan de lijn? Hoe moet je zijn lichaamstaal lezen? Enz.
Ik hanteer geen vast programma. Dat betekent dat jij en je gezin bepalen wat er besproken wordt. Geen enkele pup, gezin en huis zijn hetzelfde. Wil je naast zijn opvoeding je pup ook wat trucjes leren zoals zit, lig, blijf, plaats, … ? Dan kan ook dit aan bod komen.
Jullie kiezen zelf wanneer we afspreken. Loopt op dit moment alles vlot? Heb je geen vragen? Dan wachten jullie nog met het maken van de volgende afspraak tot het moment dat er wel nood aan is. Past het voor jullie niet om ’s avonds af te spreken? Of kunnen jullie ’s avonds pas na 19u30? Of liever al om 17u? Geen probleem, we zoeken samen een moment dat wel voor jullie kan.
Het hele gezin kan participeren. Ook je kinderen kunnen hun vragen en bezorgdheden kwijt en worden betrokken bij de opvoeding en omgang met hun nieuwe kameraad.
We gaan aan de slag in de directe leefomgeving van je pup. Vaak hoor je mensen zeggen: “Op de hondenschool loopt hij zo mooi aan de lijn, maar zodra ik het trainingsveld verlaat, sleurt hij me vooruit.” Dat komt omdat de condities van het trainingsveld wegvallen zodra je het verlaat. De wereld is nu eenmaal niet voorspelbaar en niet controleerbaar. Het is belangrijk je pup een goede basis te geven om hiermee om te gaan.
Door te kiezen voor Hondbewust profiteer je van kennis en ervaring. Omdat de wetenschap over hondengedrag nog in volle ontwikkeling is, school ik mij regelmatig bij door het volgen van lezingen en workshops binnen dit vakgebied.